לפני שבוחרים בין שלושת נתבי Cudy, כדאי להגדיר את החיבור שצריך לשפר: כניסת האינטרנט, מחשב שמחובר בכבל, או מכשיר אלחוטי. ההבדל בין Wi-Fi 6 ל-Wi-Fi 7 הוא רק חלק מהבחירה. גם תפקיד שקע הרשת וגרסת החומרה קובעים אם הנתב מתאים לתוכנית שלכם.
ההשוואה כאן מתייחסת ל-WR3000P 1.0, ל-WR3600E 1.0 ול-WR3600H 1.0. כך מזוהות גרסאות המפרט בשלושת דפי המוצר ב-PC-ONLINE שנבדקו ב-8 באוקטובר 2026. ציון גרסה בדף איננו אישור לגרסת היחידה שתסופק: לפני הזמנה יש לוודא את הדגם, גרסת החומרה והגרסה האזורית מול פרטי היחידה. אפשר להתחיל בדפי WR3000P, WR3600E ו-WR3600H.
טבלת החיבורים: שקע מהיר צריך להיות בתפקיד הנכון
WAN הוא החיבור לרשת החיצונית, בדרך כלל לציוד ספק האינטרנט. LAN הוא הצד המקומי, שאליו מחברים מחשבים וציוד ברשת הביתית. אלו תפקידים שונים; שקע WAN מהיר אינו מוסיף אוטומטית שקע LAN באותה מהירות. מונחי הרשת של Cudy.
הנתונים בטבלה מבוססים על מפרטי היצרן לגרסאות הרשומות. 1GbE ו-2.5GbE מציינים קצב קישור נומינלי של השקע, לא תוצאת בדיקת מהירות או התחייבות לקצב העברת קבצים.
גרסת חומרה להשוואה: WR3000P 1.0
WAN לפי היצרן: שקע אחד של 2.5GbE
LAN לפי היצרן: ארבעה שקעים של 1GbE
כניסת מתח לפי היצרן: DC 12V / 1.5A; גם הזנת PoE דרך WAN, בתקן 802.3af/at
גרסת חומרה להשוואה: WR3600E 1.0
WAN לפי היצרן: שקע אחד של 1GbE
LAN לפי היצרן: שלושה שקעים של 1GbE
כניסת מתח לפי היצרן: DC 12V / 1A
גרסת חומרה להשוואה: WR3600H 1.0
WAN לפי היצרן: שקע אחד של 2.5GbE
LAN לפי היצרן: ארבעה שקעים של 1GbE
כניסת מתח לפי היצרן: DC 12V / 1A
מקורות הטבלה: מפרט WR3000P 1.0, מפרט WR3600E 1.0, מפרט WR3600H 1.0. אלו דפי יצרן אזוריים; הם אינם אישור לתכולת אריזה או להגדרות רדיו של יחידה ישראלית.
מכאן עולה שאלה שימושית לפני רכישה: האם צריך כניסת אינטרנט מעל Gigabit, או חיבור מעל Gigabit למכשיר מקומי? לשני הצרכים האלה עשויה להידרש תשתית שונה. מספר השקעים חשוב גם הוא: ספרו מראש מחשב, NAS, קונסולה וציוד נוסף שאמור להתחבר ישירות ל-LAN.
אינטרנט מעל Gigabit ומחשב קווי: שני חלקים באותו מסלול
נניח שחבילת האינטרנט שלכם יכולה לספק קצב מעל 1Gb/s, ושציוד הספק מוציא אותו דרך Ethernet תואם. במקרה כזה, WAN של 1GbE הוא מגבלה פיזית שיש להביא בחשבון. WAN של 2.5GbE מסיר את מגבלת שקע ה-1GbE בנקודה הזאת בלבד. עדיין צריך לבדוק את יציאת ציוד הספק, הכבל, סוג השירות והקצה שבו מודדים.
במסלול אל מחשב המחובר ישירות ל-LAN של אחת משלוש גרסאות 1.0 שבטבלה, קישור ה-LAN הנומינלי הוא 1GbE. לכן אין בסיס לתכנן למחשב הזה חיבור קווי של 2.5GbE דרך אותו שקע. זו מסקנה ממפרט החיבורים, ולא מדידת ביצועי ניתוב של הנתב.
גם WAN של 2.5GbE אינו אומר שהנתב יספק 2.5Gb/s שימושיים בכל מצב. מפרט שקע אינו בדיקת קצב תחת עומס, בתצורת הספק שלכם או עם שירותים נוספים מופעלים. כשמטרת השדרוג היא הורדה מהירה למחשב מסוים, בדקו את כל המסלול עד המחשב ולא רק את כניסת האינטרנט.
מחשב ו-NAS: בדקו את המסלול המקומי
בתרחיש שבו מחשב ו-NAS מחוברים כל אחד לשקע LAN של הנתב ונמצאים באותה רשת מקומית, ההעברה ביניהם משתמשת בחיבורי ה-LAN. שקע ה-WAN אינו הופך את שני החיבורים האלה ל-2.5GbE. גם כרטיס רשת מהיר במחשב אינו משנה את קצב השקע שאליו הוא מחובר.
אם המטרה היא מעבר מקומי מעל Gigabit, הדרישה היא מסלול מתאים בין שני הקצוות: חיבור המחשב, חיבור ה-NAS וכל שקע שבדרך. הטבלה מאפשרת לזהות מראש שהחיבורים המקומיים הישירים של שלוש גרסאות 1.0 מוגבלים נומינלית ל-Gigabit. ביצועי האחסון והיישום הם שאלות נוספות, ואין כאן בדיקת NAS או הבטחת קצב העתקה. ההבחנה בין תעבורה מקומית לחיבור האינטרנט נשענת על הגדרות LAN ו-WAN של היצרן.
Wi-Fi: שלוש הגרסאות דו-תחומיות, עם גבולות מפרט ברורים
הטבלה הבאה מציגה נתוני רדיו מוצהרים. המספרים במגהביט לשנייה הם נתוני קישור מרביים לפי המפרט. הם אינם מהירות הורדה צפויה, ואינם תוצאה ממחשב או מטלפון שנבדקו כאן.
גרסת חומרה: WR3000P 1.0
תקן Wi-Fi: Wi-Fi 6
תחומי התדר המתועדים: 2.4GHz ו-5GHz
קצב מוצהר ב-2.4GHz: 574Mbps
קצב מוצהר ב-5GHz: 2402Mbps
רוחב ערוץ מרבי מתועד: עד 160MHz
גרסת חומרה: WR3600E 1.0
תקן Wi-Fi: Wi-Fi 7
תחומי התדר המתועדים: 2.4GHz ו-5GHz
קצב מוצהר ב-2.4GHz: 688Mbps
קצב מוצהר ב-5GHz: 2882Mbps
רוחב ערוץ מרבי מתועד: עד 160MHz
גרסת חומרה: WR3600H 1.0
תקן Wi-Fi: Wi-Fi 7
תחומי התדר המתועדים: 2.4GHz ו-5GHz
קצב מוצהר ב-2.4GHz: 688Mbps
קצב מוצהר ב-5GHz: 2882Mbps
רוחב ערוץ מרבי מתועד: עד 160MHz
מקורות נתוני הרדיו: WR3000P 1.0, WR3600E 1.0, WR3600H 1.0.
לגרסאות האלה אין במפרטים שנבדקו תחום 6GHz או ערוץ 320MHz. לכן אין לבחור בהן על סמך הנחה שכל מוצר Wi-Fi 7 כולל את שני אלה. גם נתון של עד 160MHz אינו אומר שזה יהיה רוחב הערוץ בפועל: צריך לבדוק את היחידה האזורית, תנאי השימוש ותמיכת מכשיר הקצה.
אין לחבר את נתוני שני התחומים ולקרוא לסכום מהירות מובטחת למכשיר יחיד. המספרים מתארים יכולות רדיו מוצהרות; הביצועים בפועל תלויים במכשיר, במיקום, במבנה ובתנאי הרשת. תכונות כמו MLO דורשות בדיקת תאימות וקושחה מדויקת לפני שמסתמכים עליהן. הסתייגויות הביצועים מופיעות גם בסוף מפרטי Cudy המקושרים לטבלה.
WR3600H 2.0: אותו שם משפחה, חיבורים אחרים
במפרט הרשמי של WR3600H 2.0 מופיעים WAN אחד של 2.5GbE, LAN אחד של 2.5GbE ושלושה חיבורי LAN של Gigabit. כניסת ה-DC רשומה כ-12V / 1.5A. זהו שינוי לעומת גרסת 1.0, ולא פרט שאפשר להעביר בין הגרסאות.
גרסת 2.0 מוזכרת כאן כדי להסביר מדוע זיהוי החומרה חשוב. אין כאן קביעה שהיא הגרסה המוצעת או המסופקת בדף WR3600H ב-PC-ONLINE. אם LAN של 2.5GbE הוא תנאי לרכישה, בקשו אישור לגרסה ולחיבורים של היחידה המסוימת; שם WR3600H לבדו אינו מספיק.
גם שקע LAN מהיר יחיד אינו יוצר לבדו שני חיבורים מהירים למחשב ול-NAS. תכנון מסלול בין שני מכשירים עדיין מחייב בדיקת כל הקישורים. אין להסיק משינוי הגרסה שהיא עדיפה בכל מדד: ההשוואה כאן עוסקת בחיבורים המזוהים, ללא מבחן ביצועים בין הגרסאות.
הזנת PoE ב-WR3000P: חשמל נכנס לנתב
ב-WR3000P 1.0 מתועדת אפשרות לקבל הזנת PoE דרך שקע ה-WAN, לצד כניסת DC. מדובר בהזנת הנתב. אין לראות בכך אישור שחיבורי ה-LAN מספקים PoE למצלמה או לנקודת גישה. סעיפי Interfaces ו-Power במפרט היצרן.
אם אפשרות זו חשובה למיקום הנתב, בדקו גם התאמה חשמלית וגם התאמה לקצב הנתונים של ציוד ההזנה. קיום PoE אינו אישור שכל מזריק או מתג מתאים לתוכנית החיבור שלכם. אל תבחרו ציוד הזנה לפי מתח או שיטת Passive PoE שלא אומתו ליחידה. החלפת ספק כוח בין גרסאות מחייבת התאמה למפרט היחידה.
דרך קצרה להחליט בין שלושת הדגמים
| הדרישה שלכם | מה לבדוק לפני בחירה |
|---|---|
| Wi-Fi 7 וחיבור אינטרנט שאינו דורש WAN מעל Gigabit | בדקו אם גבולות WR3600E 1.0 ומספר חיבורי ה-LAN שלו מתאימים לציוד שלכם |
| כניסת Ethernet מעל Gigabit | בדקו את דגמי ה-1.0 עם WAN של 2.5GbE, ואת יציאת ציוד הספק; חיבורי ה-LAN הישירים נשארים Gigabit |
| Wi-Fi 6 ואפשרות הזנת הנתב דרך Ethernet | בדקו WR3000P 1.0, גרסה מסופקת והתאמת ציוד PoE |
| מחשב קווי או מסלול מקומי שצריכים מעל Gigabit | דרשו תכנון LAN מתאים; הטבלה של גרסאות 1.0 אינה מספקת LAN של 2.5GbE |
| קושי בקליטה בחדר מסוים | בדקו בפועל את המיקום והמכשיר; שם הדגם ודור ה-Wi-Fi אינם התחייבות לכיסוי |
אלו כיווני בדיקה לפי המפרט, ולא דירוג מנצחים. כאשר תנאי הסף מתקיימים, אפשר להשוות גם מחיר ותנאי ההצעה העדכניים בדפי המוצר. אין כאן התחייבות למלאי, למחיר או לתכולת אריזה.
לפני שמחליפים ציוד: ארבע בדיקות ממוקדות
- רשמו איזה מסלול איטי: אינטרנט למחשב קווי, העברה מקומית או Wi-Fi בחדר מסוים. בדיקה של מסלול אחד אינה מוכיחה את ביצועי האחרים.
- השוו את תווית הדגם והגרסה למטריצה, ובדקו באיזה תפקיד משמש כל שקע. אל תניחו ששקע WAN יכול להפוך ל-LAN מהיר בלי תיעוד מתאים לגרסה ולמצב העבודה.
- תעדו את קצב הקישור שמדווח בקצות החיבור ובדקו את הכבל, יציאת ציוד הספק וחיבור המחשב. אם הקצב נמוך מהתכנון, בודדו קישור אחד בכל פעם לפני רכישה נוספת.
- השוו באותו מכשיר ובתנאים דומים, והפרידו בין קצב קישור לתוצאת העברה. זו דרך לאסוף מידע לצורך אבחון, ללא שינויי קושחה, מצב ספק או הגדרות אזור.
לבדיקת ההצעות המשיכו אל קטגוריית נתבי Cudy. אם אתם משווים גם מערכת ASUS קיימת, מדריך נתבי ASUS ו-AiMesh עוסק בדגמים ובמערכת של ASUS; הקישור אינו אישור לתאימות Mesh בין המותגים.